Simona Halep, veste teribilă, în plin scandal de dopaj: “Îi va pune capăt carierei!”

0
299

Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la un control efectuat la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu. John McEnroe, fostul mare jucător de tenis, susține că o hotărâre drastică a celor de la Sports Resolutions ar putea repreznta finalul carierei pentru fostul lider WTA. 

O altă problemă pentru Simona Halep reprezintă faptul că ar urma să coboare și mai mult în clasamentul WTA, în funcție de rezultatele înregistrate în următoarele două săptămâni la Melbourne. 

“Simona a avut o carieră grozavă, dar, în mod evident, există un nor uriaș deasupra ei în acest moment. Așadar, cu toții vrem să știm, eu cu siguranță sper că este nevinovată. Cred că întreaga lume a tenisului speră acest lucru, așa că, dacă acest proces se va desfășura cu rapiditate, va fi un lucru bun…dacă vom reuși să ajungem până la capăt și să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat. Deci, în orice caz, sperăm că rezultatul va fi stabilit curând, pentru că este un lucru care îi va pune capăt carierei, practic, dacă va fi găsită vinovată. Așadar, aștept cu nerăbdare rezultatele, pentru că este ceva la care nu vrei să iei parte dacă ești jucător, mai ales dacă ești nevinovat”, a spus John McEnroe pentru Europsort. 

Simona Halep riscă o suspendare drastică. “Nu vom avea un verdict mai devreme de un an” 

În cazul în care va fi găsită vinovată în scandalul de dopaj, Simona Halep riscă patru ani de suspendare, ceea ce ar reprezenta sfârșitul carierei, având în vedere că pe 27 septembrie a împlinit 31 de ani. 

“Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA. Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu. În perioada asta, poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât. Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important”, a spus avocatul Cristian Jura. 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.