Prognoză meteo specială pentru București. Cât continuă zilele cu temperaturi de primăvară

0
124

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București și au anunțat cum va fi vremea intervalul 18 – 19 ianuarie 2023. Temperaturile din Capitală sunt și cu 15 grade mai ridicate decât cele normale.   

Într-o prognoză specială pentru intervalul 18 ianuarie, ora 14.00, – 19 ianuarie ora 18.00, Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea în București se va menține extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime de 20…21 de grade (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale). 

În cursul zilelor de miercuri și joi, în Capitală, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în general de 40…50 km/h). 

În cursul dimineții de joi, temperatura minimă 5…8 grade, iar pe parcursul zilei va crește considerabil. 

În continuare, temperaturile vor scădea și, chiar dacă vor rămâne mai ridicate decât normalul, nu vor mai fi atât de mari ca miercuri și joi. 

În perioada 19-25 ianuarie 2023, se va menține un unui regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, la nivelul întregii ţări. 

Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între -3…17°C, abaterile termice pozitive fiind de 1…15°C, în cea mai mare parte a regiunilor. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 0…22°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între -5…12°C. 

În ceea ce privește precipitațiile, se vor înregistra ploi locale, în aproape toată ţara, izolat cu caracter de aversă, dar și mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), acestea fiind însoţite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. 

De asemenea, local cantitățile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.