Virgil Popescu trimite Corpul de Control după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: „Aceste tragedii nu trebuie să se mai repete în nicio industrie”

0
102

 

Ministrul Energiei anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei mineri.

 Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră.

Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului, conform Antena 3.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. La fața locului s-a activat planul roșu de urgență.

Parchetul împreună cu Poliţia şi ITM au demarat o anchetă.

În paralel Virgil Popescu anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei. 

„Am avut norocul să  întâlnesc şi șeful de tură. A fost prezent şi domnul Burlan şi cu directorul sucursalei miniere. Aş vrea întâi de tote să vă spun că este o tragedie. Condoleanțe celor trei familii îndoliate. Din fericire 10 care se afla internaţi la Craiova, Târgu-Jiu şi la Motru sunt în afara oricărui pericol. O parte din ei au plecat acasă. Primul lucru care trebuie făcut de CEO este să ajute familiile îndoliate conform contractului şi poate şi mai mult pentru că sunt o familie şi o să am grijă să întreb acest lucru.

De asemenea, am vorbit deja cu șeful Corpului de Control de la ministerul Energiei şi mâine o echipă va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securității în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile.

Este o anchetă administrativă pe care noi o facem în paralel cu Parchetul cu ITM şi cu poliţia.

Asemenea tragedii nu trebuie să ne mai repete in nicio industrie”, a spus Virgil Popescu după vizita la Complexul Energetic Oltenia

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.