Al doilea caz de triplă infecție, la un copilaș de trei ani. Băiatul a fost trimis de medici acasă

0
262

Noile statistici despre gripa sezonieră arată îngrijorător, iar numărul deceselor continuă să crească. La fel şi numărul cazurilor grave, mai ales după apariţia combinaţiei dintre gripă şi COVID, denumită Flurona. Iar de curând, la Iaşi a fost inregistrată şi o triplă infecţie virală.  

Încă o triplă infecție a fost înregistrată și în București la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. Un copil de trei ani infectat inclusiv cu virusurile gripal şi SARS-CoV se regăseşte în statisticile raportate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Reprezentanţi ai spitalului au precizat că cel mic s-a prezentat la camera de gardă, însă nu a necesitat internarea. El a fost consultat și, ulterior, trimis acasă cu familia, conform Observator.ro. 

Numărul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care se prezintă la Spitalul de Copii Victor Gomoiu este în creştere, la fel şi numărul testelor efectuate pentru depistarea tipului de infecţie. Datele din spital arată că numărul infecţiilor cu gripă este mai mare decât cel al infecţiilor COVID şi cu virusul sinciţial respirator (RSV). 15 decese au fost raportate în ultima perioadă pentru pacienții care au fost infecțati cu viruslui gripal și aproape 75.000 de cazuri de infecțtii respiratorii raportate în ultima săptămână, iar numărul va crește.  

La Matei Balș, numărul de prezentări este aproximativ de 300 pe zi, iar medicii spun că 90% dintre acestea sunt infecții respiratorii. Aproape 40% dintre pacienți sunt diagnosticați cu grip și 20% dintre ei cu infecția SARS-COV-2.  

Medicii recomandă în continuare să fim precauți și să ne protejăm, iar asta înseamnă purtarea măștii. Dacă anul trecut în aceeași perioadă înregistram la 100 de cazuri într-o săptămână, acum, numărul este de 5000. Vaccinul antigripal este în continuare recomandat, chiar dacă ne aflăm în plin sezon gripal. Aerisirea spațiilor și dezinfectarea mânilior sunt, de asemnea, foarte importante. 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.