Motivul pentru care frații Tate trebuie să rămână în arest. De ce îi consideră judecătorii periculoși pentru ordinea publică

0
178

 

În motivarea judecătorilor care l-au arestat pe Andrew și Tristan Tate se precizează că aceștia dispun de suficienți bani pentru a putea fugi în țări care nu au tratat de extrădare cu România, dacă ar fi fost lăsați în libertate. Mai mult, eliberarea acestora ar pune probleme anchetei, întrucât cei doi milionari ar putea lua legătura cu martorii şi i-ar putea influența.

Judecătorii au decis ca frații Tate să rămână în spatele gratiilor

Astfel, judecătorii de drepturi și libertăți de la Tribunalul București consideră că „o reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică”. Mai mult, cei doi că sunt „persoane cunoscute la nivel internațional, având parte de o expunere deosebită atât în presă, cât și pe platformele de socializare, iar faptele de care sunt acuzați sunt de o gravitate deosebită”.

Andrew şi Tristan Tate, cunoscuţi la nivel internaţional drept vedete în social media, le racolau pe femeile pe care le exploatau, pe metoda ”loverboy”,  promiţându-le acestora relaţii stabile.

„Nevoia de atenţie şi stabilitate” a femeilor aflate în stare de vulnerabilitate era speculată pentru a le câştiga încrederea. Una dintre victime, care a venit din altă ţară pentru a locui cu Tate, a fost minţită cu privire la locul în care va sta, fiind apoi dusă într-o casă alături de alte femei pe care cei doi le exploatau, obligându-le să să facă videoclipuri pe site-uri destinate adulților.

Ce pateau fetele pe care Andrew Tate le-ar fi tinut prizoniere. Noi detalii din ancheta, dezvaluite de presa britanica

„Judecătorul remarcă aptitudinea inculpaţilor de a identifica persoanele vulnerabile şi de a exploata nevoile de afecţiune, încredere, stabilitate ale acestora, creându-le impresia unei relaţii apropiate şi înlăturând astfel orice suspiciune pe care ar fi putut-o avea victimele, nevoia de atenţie şi de afecţiune din partea inculpaţilor fiind apoi exploatată în vederea determinării acestora la prestarea activităţilor mai sus expuse”, motivează Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii constată, în baza probelor administrate de către anchetatori, că cele două complice care lucrau alături de Tate pentru exploatarea femeilor le supravegheau în mod constant pe victime.

Cei doi frați neagă săvârșirea faptelor

Tribunalul Bucureşti a decis pe 30 decembrie ca Andrew Tate, fost campion mondial de kickboxing, fratele său Tristan Tate, şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol să rămână arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Avocatul celor doi frați, Eugen Vidineac, spune că aceştia „neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile” și că încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.