Vasile Dîncu, despre pensiile speciale: Ce a făcut ministrul Muncii în acest moment a fost să împace şi capra şi varza

0
222

Fostul ministru al Apărării, social-democratul Vasile Dîncu a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre pensiile speciale, că Marius Budăi a făcut tot ce a putut şi că în mod normal, acest proiect nu ar fi trebuit să existe, nu ar fi trebuit să fie făcut acum şi nici pus ca jalon în PNRR. Dîncu a arătat că pensile de serviciu şi pensile militarilor nu trebuie să intre în discuţie în acest moment ca pensii speciale.

Întrebat despre proiectul pensiilor speciale, Vasile Dîncu a declarat că ”Marius Budăi a făcut tot ce a putut pentru un proiect rezonabil”.

”În mod normal, acest proiect nu ar fi trebuit să existe, nu ar fi trebuit să fie făcut acum, ci prin mecanisme parlamentare, nu pus ca o ţintă în PNRR, pentru că dacă luăm ad literam, nu există pensii speciale în legislaţia noastră şi este doar o formula jurnalistică. Discuţia despre pensile militare nu îşi are rostul. Ce a făcut ministrul Muncii în acest moment a fost să împace şi capra şi varza, să facă o negociere, o medie între ceea ce cerea Europa în acest moment şi ceea ce este rezonabil de făcut în acest domeniu al pensiilor speciale”, a spus Vasi Dîncu.

El a menţionat că ”odiseea nu se va încheia aici”.

”Am văzut câteva propuneri, mi se par rezonabile, în situaţia dată, este normal principiul ca nicio pensie să nu fie mai mare ca salariul să funcţioneze în România, dar pensiile de serviciu şi pensile militarilor nu trebuie să intre în discuţie în acest moment ca pensii speciale”, a arătat el.

Dîncu a precizat că el a avut o discuţie la nivel de experţi din MApN şi MAI, penitenciare, ordine publică şi siguranţă naţională, au discutat cu miniştrii din NATO despre o solidarizare pentru a discuta cu Comisia Europeană în acest sens, iar aceste observaţii au fost preluate de Banca Mondială.

”Ministrul cunoaşte situaţia, deci pensile militare nu vor intra în calculul acesta al pensiilor militare, Budăi a reuşit să convingă prin studiul Băncii Mondiale”, a afirmat social-democratul. viewscnt

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.