Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA. E acuzat că a primit peste 300.000 de lei în urma unei minciuni

0
134

Probleme uriașe pentru fostul candidat la prezidențiale! Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, într-un dosar în care este acuzat că ar fi încasat 3000.000 de lei în urma unei minciuni. Iată mai multe detalii!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Cumpănașu. Fostul candidat la prezidențiale este acuzat că a mințit în privința studiilor superioare când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA.

Este vorba despre proiectul „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local”, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

„În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an)”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Totodată, procurorii susțin că Alexandru Cumpănașu ar fi încasat 308.630 de lei cu „titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.”

DNA a mai transmis că „în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, iar până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal”. Conform procurorilor, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.