Toți șoferii trebuie să știe! Greșeala care te lasă pe loc fără permisul de conducere

0
138

În ultima perioadă, mulți șoferi din România au fost sancționați de oamenii legii, pentru că au încălcat regulile prevăzute în Codul Rutier. Mulți dintre aceștia au rămas fără permisul de conducere și au primit amenzi usturătoare. Iată greșeala care te-ar putea lăsa fără permis!

Din data de 11 decembrie 2022, polițiștii locali au primit dreptul de a sancționa șoferii care încalcă noile reguli din Codul Rutier. În acest sens, persoanele fizice pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, pe când cele juridice pot primi amenzi de până la 14.500 de lei. Începând cu ziua de duminică, legea arată că șoferii trebuie să arate documentele nu doar la solicitarea polițiștilor de la Rutieră, ci și poliției locale.

De asemenea, persoanele care împrumută mașini trebuie să ofere și detalii referitoare la șofer. În Codul Rutier se arată: „La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”.

Mii de șoferi au fost amendați

Totodată, șoferii care parchează sau opresc neregulamentar vehiculele vor primi amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni – între 9 și 20 de puncte-amendă. Un punct-amendă este 145 de lei.

În perioada 8 – 10 decembrie 2022, oamenii legii au aplicat peste 5400 de sancțiuni contravenționale, 396 de permise au fost reținute și au fost identificate 117 infracțiuni. Acțiunea de control de pe șosele a inclus 9389 de mașini, iar oamenii legii au reținut 1082 de certificate de înmatriculare. ITP-ul expirat sau anvelopele neconforme cu modelul vehiculului au reprezentat două dintre motivele pentru care șoferii au rămas fără certificatul de înmatriculare, arată news.ro.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.