Von der Leyen: Rusia și oligarhii ei trebuie să despăgubească Ucraina și să finanțeze reconstrucția țării. Vor plăti

0
169

Uniunea Europeană vrea sa înființeze o instanță specială, susținută de Natiunile Unite, pentru a investiga și urmări în justiție crimele de război comise de Rusia în Ucraina. 

De asemenea, Comisia Europeană propune confiscarea activelor rusești, care au fost înghețate în spațiul comunitar după declanșarea invaziei, pentru a pedepsi Moscova, și a ajuta Kievul, să își reconstruiască țara. 

De cealaltă parte, rușii au de gând să mărească bugetul armatei cu 150% anul viitor, cu accent pe dezoltarea armelor nucleare strategice. 

Oraşul Bahmut este in aceste zile punctul cel mai fierbinte al frontului. De mai multe săptămâni, rușii încearcă să străpungă aici apărarea ucraineană, fără să obtina progrese notabile. Ambele părți au pierderi uriașe, atat oameni cat si echipamente. 

Trupele Kievului se bizuie în continuare pe lansatoarele multiple americane HIMARS. 

Dar, în mare, ambele tabere se abțin de la operațiuni de amploare, din cauza drumurilor impracticabile. Toată lumea pare că așteaptă înghețul și au apărut deja informații potrivit cărora ucrainenii mobilizează trupe în mai multe zone ale frontului, pentru eventuale ofensive majore. 

În altă ordine de idei, șefa Comisiei Europene și-a exprimati răspicat sprjinul pentru înființarea unei Instanțe Speciale care să ancheteze crimele de război ale Rusiei. 

 „Propunem înființarea unei instanțe speciale, sub girul Națiunilor Unite, care să investigheze și să judece agresiunea Rusiei. Rusia trebuie, de asemenea, să plătească pentru devastările provocate. Distrugerile de până acum sunt estimate la 600 de miliarde de euro. Rusia și oligarhii ei trebuie să despăgubească Ucraina pentru aceste daune și să finanțeze reconstrucția țării. Și avem mijloace pentru a face Rusia să plătească”, potrivit Ursula von der Leyen. 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.