Salvamont, apel către șoferi: „Dacă observați autospecialele noastre să le acordați prioritate. Fiecare secundă contează!”

0
145

Salvatorii montani fac apel către șoferi să le acorde prioritate: „Câteva minute pot face diferența între viaţă şi moarte”. Stațiunile de la munte, ocupate complet de minivacanţa de 1 Decembrie. 

Pentru că legea care le permite ambulanțelor Salvamont România să aibă prioritate în trafic, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, zace în Camera Deputaților de la începutul acestui an, salvatorii fac apel la cetăţeni să le acorde prioritate în trafic în minivacanţa de 1 decembrie. 

„Având în vedere intensificarea traficului rutier precum și numărul mare de turiști care au decis să vină la munte în această mini vacanță, vă rugăm ca în cazul în care observați în trafic autospecialele Salvamont să le acordați prioritate”, este apelul lansat de Salvamont Romania-Dispeceratul Național Salvamont 

Salvatorii montani afirmă că, uneori, „câteva minute pot face diferența între viaţă şi moarte”. 

Apelul vine după ce în presă au apărut imagini din ambulanțele care în România NU au prioritate în trafic. Salvatorii acuză că, uneori, nu ajung în timp util la victime 

Salvamont România deține, prin baremurile legislative, ambulanțe și autospeciale de intervenție, dotate cu mijloace de avertizare sonoră și vizuală, dar necorelarea legislației nu le dă voie să apese butonul care poate face diferența între viață și moarte. 

„Actul legislativ, după 8 ani de umblat după aprobări, se află acum în Camera Deputaților, are toate avizele favorabile, dar mici diferențe între textul avizelor fac ca legea să nu intre la votul final, deși este pe ordinea de zi în fiecare săptămână.”, a fost mesajul transmis de Salvamont România, săptămâna trecută, pe Facebook. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.