Anunț important pentru părinți! Un cunoscut medic pediatru a tras un semnal de alarmă

0
151

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă, în timp ce virozele continuă să se răspândească în toată Europa. Specialistul a venit cu sfaturi foarte utile pentru toți părinții din România care au copiii bolnavi de bronșită. Acesta a spus exact cum ar trebui să fie tratat copilul acasă.

Așadar, valul de viroze se răspândește în toată Europa, iar România nu este scutită nici ea. Sute de cazuri sunt înregistrate în fiecare zi în țara noastră. Mulți copii ajung la spital, dar la fel de mulți sunt tratați de către părinții lor acasă. Medicul Mihai Craiu spune însă că sunt părinți care greșesc atunci când aleg să își trateze copiii cu antibiotic.

Specialistul a scris pe Facebook un mesaj adresat tuturor părinților din România. Medicul a spus când ar trebui să i se administreze micuțului antibiotic și când trebuie tratat fără antibiotic.

De asemenea, medicul îi sfătuieşte pe părinţi să nu folosească aerosoli sau cortizon, ci să-i ducă pe copii la un nou consult, în cazul în care hidratarea şi desfundatul nasului nu sunt suficiente. Potrivit specialiştilor, transmiterea virusului poate fi oprită prin spălarea frecventă a mâinilor, dar şi prin evitarea spaţiilor aglomerate.

Valul de viroze este confirmat și de medicii de la Spitalul de copii Grigore Alexndrescu, din București, care spun că numărul de îmbolnăviri s-a dublat, față de anul trecut, conform Impact.ro.

„Avem aproape de 400 de prezentări pe gardă la Primiri-Urgențe, ceea ce este o sumă dublă față de normal. În weekend au fost 60 de internări pe zona de pediatrie dintre care cam 40-50 au fost insuficiențe respiratorii. Diferențele sunt virozele digestive, deci există manifestare digestivă și manifestare respiratorie, cele mai multe sunt respiratorii”, declara medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.