Bombardamente ucrainene în regiunea Herson: Cinci persoane au murit

0
182

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite după ce forţele ucrainene au vizat un autobuz în timp ce bombardau un pod important din punct de vedere strategic din partea controlată de ruşi a regiunii sudice a Ucrainei, Herson, relatează agenţia de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Autorităţile din regiunea Herson instalate de Rusia au spus că atacul a avut loc în timp ce autobuzul transporta civili peste podul din apropierea satului Darivka.

Informaţiile referitoare la atac nu au fost verificate din surse independente.

Potrivit Reuters, videoclipurile distribuite de postul de ştiri al forţelor armate ruse Zvezda au arătat epava arsă a ceea ce părea a fi şasiul unui autobuz şi o dubă grav avariată în spatele acesteia, iar din compartimentul din faţă ieşea fum.

”Echipele de ambulanţă au sosit prompt la faţa locului şi au oferit tratament medical de urgenţă victimelor”, se arată în postarea de pe contului de Telegram al autorităţilor sanitare instalate de Rusia.

Podul Dariivskii, cu o lungime de aproximativ 100 de metri, este una dintre singurele treceri controlate de Rusia peste râul Inhulets, un afluent al fluviului Nipru.

Podul este important din punct de vedere strategic, deoarece uneşte două zone ocupate de ruşi din regiune şi se află la doar 20 km nord-est de oraşul Herson şi se află în una dintre regiunile pe care Moscova pretinde că le-a anexat.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei