Marcel Ciolacu: Am hotărât foarte clar că vor creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile

0
1558

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în coaliţie s-a stabilit clar că vor creşte şi salariul minim pe economie şi pensiile. El a mai arătat că este prima oară de la Revoluţie când bugetul va fi făcut pe programe, ceea ce reprezintă o dezvoltare şi a statului român dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim.

Marcel Ciolacu a declarat că, din punctul lui de vedere, salariile trebuie majorate de la 1 ianuarie, reprezentanţii IMM-urilor arătând că ar dori majorarea salariului minim dar nu de la 1 ianuarie 2023. 

”Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene, este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în Uniunea Europeană şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone. Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, a spus preşedintele PSD. 

Întrebat cu ce procent cresc pensiile, Marcel Ciolacu a spus: ”Important este că am hotărât foarte clar că vor creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile. Sunt ferm convins, după anumite discuţii – şi nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliţii, asta nu a însemnat că împreună cu prim-ministrul şi resposnsabilii din Ministerul de Finanţe noi nu am avut întâlniri şi nu am discutat şi despre execuţia bugetară de anul acesta, discutăm şi despre următoarea rectificare bugetară şi de viitorul buget. În acest moment, este prima oară de la Revoluţia când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o dezvoltare şi a statului român dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt nu am stabilit încă în coaliţie, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.