Ultimele detalii din cazul preotului Visarion Alexa: Magistraţii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă

0
133

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucurşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să respingă contestaţiile formulate de procurori şi de Visarion Alexa la hotărârea Judecătoriei Sectorului 6 prin care preotul era cercetat sub control judiciar pentru agresiunea sexuală a unei enoriaşe. 

“Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de Parchetul de pe langa Judecătoria Sector 6 şi de inculpatul Alexa Visarion”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Decizia instanţei este definitivă.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

El este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă. 

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei