Cel puţin nouă morţi şi 20 de răniţi într-un atac armat în centrul Rusiei, într-o şcoală din Ijevsk

0
153

Cel puţin nouă persoane au fost ucise, iar alte 20 rănite, inclusiv copii, într-un atac armat într-o şcoală din Ijevsk, capitala Republicii Udmurtia, anunţă luni Comitetul rus de anchetă, iar atacatorul s-a sinucis, potrivit Ministrului rus de Interne, relatează AFP.

”Potrivit unor date preliminare, nouă persoane au murit în această crimă, iar printre ele se află doi paznici ai instituţiei şcolare, doi profesori şi cinci minori”, a anunţat Comitetul rus de anchetă, care a revizuit un bilanţ anterior, de şase morţi.

”Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis”, a anunţat anterior, într-o postare pe Telegram, Ministerul rus de Interne.

Guvernatorul regiunii a anunţat anterior că printre victime se află copii şi că un paznic a fost ucis în atac.

”Există victime între copii şi răniţi. O persoană neidentificată a intrat în şcoală şi l-a ucis pe paznic, după care a deschis focul în instituţie asupra copiilor”, a anunţat guvernatorul regiunii, Aleksandr Brecealov.

Ministerul rus de Interne a anunţat anterior că ”poliţia a primit un mesaj cu privire la un atac armat în Şcoala nr. 88 din Ijevsk”.

Ijevsk, un oraş cu aproape 650.000 de locuitori, este capitala Republicii Udmutia, situată în centrul Rusiei, imediat la vest de Maivul Ural, care desparte Rusia europeană de cea asiatică.

Sursa: Libertatea Zilei