Dolarul american a depășit pragul de 5 lei pentru prima dată în istorie. Cursul afișat de BNR

0
174

Dolarul american a depășit pragul de 5 lei pentru prima oară în istorie. Cursul afişat de Banca Naţională a României indică o valoare de 5,0103 lei pentru un dolar. 

Dolarul a urcat cu 0,68% comparativ cu ziua precedentă. Banca centrală afișa miercuri un curs de 4,9764 lei pentru un dolar. 

În raport cu euro, moneda naţională s-a apreciat la 4,9412 lei, faţă de cotaţia din ziua precedentă, 4,9436 lei. 

Moneda naţională s-a apreciat şi în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,1334 lei, în urcare cu 3,29 bani faţă de cotaţia anterioară, 5,1663 lei. 

Gramul de aur s-a scumpit, joi, până la valoarea de 268,9491 lei, de la 267,8972 lei, în şedinţa precedentă. 

Ameninţările lui Putin au dus dolarul la un nivel record 

Dolarul creştea miercuri la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani faţă de un coş de alte devize mari, după ce preşedintele rus Vladimir Putin şi-a mobilizat rezerviştii pentru a lupta în Ucraina şi s-a declarat pregătit să folosească ”toate mijloacele” pentru a se apăra, relatează News.ro, citat de AFP. 

În afară de statutul de valoare de refugiu, bancnota verde profită, pe de altă parte, de pe urma unor pariuri pe politica monetară strictă dinaintea unei decizii a Rezervei federale amerciane (Fed), aşteptată miercuri – Dollar Index -, în care este comparat cu devize ca yenul, euro sau lira sterlină, şi acrescut la 110,87 puncte – un record din 2002. 

”Îngrijorările cu privire la o eventuală intensificare a Războiului din Ucraina, prin mobilizarea a sute de mii de rezervişti ruşi, trimite investitorii către valori de refugiu”, rezumă o analistă la Hargreaves Lansdown, Susannah Streeter. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.