Iohannis, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta: Îmi exprim compasiunea pentru această mare pierdere

0
173

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea, încă o dată, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, pentru „această mare pierdere”. 

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru aceasta mare pierdere”, a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter. 

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai Caselor regale au participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. 

Regina Elisabeta va fi înmormântată alături de Prințul Philip 

Suverana va fi condusă pe cel din urmă drum, la capătul căruia se va odihni pentru totdeauna alături de iubitul ei soţ, Prințul Philip. 

În cea de-a patra și ultima zi de omagii la Londra, oamenii au continuat să se așeze la rândul imens pentru a trece pe la sicriul Reginei, în Westminster Hall. Dar, având în vedere timpul considerabil de aşteptare, aproape de miezul nopții, noii sosiţi n-au mai avut voie să se așeze la coadă și au fost îndrumați spre Hyde Park. Acolo, ceremoniile de luni vor fi transmise în direct, pe ecrane imense. 

Pe la catafâlc au trecut și președintele american Joe Biden, dar și alți numeroși demnitari străini. 

Spre deosebire de alți lideri care au fost rugați să vină cu autobuze închiriate de autorități, liderul de la Casa Albă a fost lăsat să folosească limuzina sa prezidențială blindată, „The Beast”. 

Luni, la ceremonia de la Westminster Abbey sunt așteptați să participe 500 de șefi de stat și demnitari. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.