Un militar scoțian de la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a a leşinat la schimbarea gărzii

0
157

Unul dintre militarii de la priveghiul defunctei regine Elisabeta a II-a la Westminster Hall, din cadrul Companiei Regale a Arcaşilor, a leşinat în noaptea de miercuri spre joi, la schimbarea gărzii, care are loc din 40 în 40 de minute. 

„El primeşte îngrijiri medicale, iar omagiile publice au fost întrerupte temporar”, potrivit redactorului-şef al Royal central, un site specializat în monarhia britanică, Charlie Proctor. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a a părăsit, miercuri, palatul Buchingham, reşedinţa oficială din Londra. Britanicii au început să îşi ia rămas bun de la iubita lor regină, iar întreaga noapte oamenii au așteptat cu răbdare să le vină rândul la intrarea în Westminster Hall, unde este depus trupul neînsuflețit al Elisabetei a II-a. 

De la Palatul Buckingham și până la Parlament a fost însoțită de Regele Charles al III-lea, fiii lui și ceilalți trei copii ai reginei. Au pășit solemn în urma afetului de tun pe care a fost transportat sicriul. 

Zeci de mii de oameni au asistat la procesiune. Peste sicriul învelit în stindardul familiei regale stau sceptrul, globul de aur, cu o cruce ce simbolizează lumea creștină și coroana imperială, bătută în diamante, rubine și safire. 

Miercuri, imediat după ora cinci, miilor de oameni care stau la cozi kilometrice, li s-a permis să intre la Westminster Hall pentru a-și lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Veniți de peste tot din Marea Britanie, dar și din alte țări, vizitatorii au început să se perinde prin faţa sicriului. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.