Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi importante pentru români: Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment

0
127

Acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți. Mihaela Bilic, nutriționist, îndeamnă prin intermediul unui mesaj apărut pe Instagram să nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment. Iată produsele pe care trebuie să le evitați! 

„Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment 

Alimente pe care trebuie să le eviți. Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin: 

ingrediente necunoscute 
ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie 
ingrediente al căror număr depășește cifra 5 
sirop de glucoză-fructoză 
grăsime de cocos și/sau de palmier. 

În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii. 

Atunci când faceți cumpărături evitați: 

 zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni 
 produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr) 
 alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm 
 produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat. 

Pe de altă parte, nu trebuie să vă feriți de: 

 alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului 
 mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket 
 produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține) 
 ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump. Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.