Alexandru Rafila, despre schimbarea premierilor în 2023: Nicolae Ciucă e un om serios

0
175

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a comentat afirmaţia liderului PNL Iaşi, Alexandru Muraru, conform căreia Nicolae Ciucă nu ar trebui să cedeze funcţia de prim-ministru în 2023, precizând că premierul Ciucă este „un om serios”, se ţine de cuvânt şi nu crede că poate lua altă decizie decât cea stabilită în coaliţie. Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre afirmaţia lui Alexandru Muraru, conform căreia Nicolae Ciucă nu ar trebui să cedeze în 2023 funcţia de premier către PSD. 

„Da, am văzut şi eu această declaraţie, care a fost făcută în contextul crizei din Ucraina. Acum, sigur, noi trecem prin tot felul de crize, aţi observat criza COVID, criza generată de războiul din Ucraina, criza energiei electrice, a costurilor la energie electrică, care, sigur, necesită o stabilitate guvernamentală. Dar tocmai ca această stabilitate guvernamentală, din punctul meu de vedere, trebuie să fie condiţionată de seriozitate şi de îndeplinirea angajamentelor, pentru că altfel intrăm într-o zonă de neseriozitate şi de amatorism din punct de vedere politic. Responsabilitatea înseamnă să-ţi respecţi angajamentele”, a explicat Rafila. 

El a precizat că nu crede că Nicolae Ciucă ar putea lua altă decizie decât cea hotărâtă în cadrul coaliţiei. „Eu îl cunosc pe domnul prim-ministru Ciucă prin interacţiunea pe care o am cu dânsul la sediul Guvernului, dânsul este un om serios, în general, ceea ce spune şi face, se ţine de cuvânt şi mă îndoiesc că dânsul, chiar la sugestia unui consilier personal care e şi parlamentar, ar putea să ia o altă decizie decât cea hotărâtă în cadrul coaliţiei, respectiv să cedeze funcţia de premier către preşedintele Partidului Social Democrat, domnul Marcel Ciolacu”, a declarat Alexandru Rafila. Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru susţinea, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.