Cine a stricat acoperișul de pe Arena Națională? Gabriela Firea: „Specialiștii lui Nicușor Dan au întins membrana retractabilă”.

0
190

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe actualul primar Nicușor Dan că minte atunci când afirmă că acoperișul de pe Arena Națională a fost stricat în timpul mandatului ei. 

„Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizările lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului. 

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. 

Fostul edil mai spune că specialiștii actualului primar ar fi umblat la software și au reușit să rabateze acoperișul. 

„Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. 

Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus! 

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase”, mai scrie Gabriela Firea. 

Reacția actualului ministru vine după ce Nicușor Dan a precizat zilele trecute că foștii primari nu au știut să gestioneze problema acoperișului de pe Arena Națională. 

„Reparăm acoperișul Arenei Naționale. Am semnat contractul pentru repararea și mentenanța acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreținere specializată. 

Povestea acestui acoperiș este încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Oprescu și Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanță corespunzătoare. Indolența lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperișului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpiniști pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperișului”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook. 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.