Un traficant de droguri din București a fost trimis în judecată pentru moartea unui consumator de oxicodonă

0
169

Doi traficanţi care vindeau droguri în Capitală au fost trimişi în judecată de DIICOT, unul dintre ei urmând să răspundă şi pentru moartea unui consumator de la o supradoză de oxicodonă.

DIICOT a anunţat joi că a trimis în judecată doi bărbaţi, unul dintre aceştia fiind în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată în formă agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc şi de mare risc, conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, informează Agerpres.

Procurorii susţin că, pe 11 februarie 2022, unul dintre traficanţi i-a vândut unei persoane 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate, victima a fost transportată la spitalul Floreasca, în stare gravă, decedând în ziua de 28 februarie 2022.

Cauza morţii a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat, trimis în judecată în stare de libertate, s-a reţinut că acesta a condus la data de 26 martie 2019, în municipiul Bucureşti, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml şi THC-COOH 0,092 ug/ml).

De asemenea, la data de 6 aprilie 2021, acesta a condus în Bucureşti un autoturism în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,010 ug/ml, THC-OH 0,004 ug/ml şi THC-COOH 0,133 ug/ml).

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.