Părintele Arsenie Boca despre postul Sfintei Marii. Ce le este interzis femeilor să facă | „Dacă birui, bine îţi va fi, iar dacă nu, să ştii că toate relele de la stomac încep”

0
152

Părintele Ardealului a lăsat o serie de învăţături pentru perioada postului, pe care orice creştin ar trebui să le cunoască şi respecte cu sfinţenie. Una dintre cele mai cunoscute și importante învățături se adresează femeilor. 

În perioada postului toţi creştinii ortodocşi ar trebui să fie mai cumpătaţi, să rostească cât mai multe rugăciuni, să fie smeriţi cu inima și să fie atenți la alimentația lor. 

Cu toate acestea, chiar dacă în mod normal aceste lucruri sunt făcute de fiecare creştin în parte, Părintele Arsenie Boca ne oferă câteva învăţături despre cum ar trebui să se ţină postul, de fapt. 

Pe parcursul unui an, creştinii ortodocşi au parte de mai multe sărbători importante, iar printre aceastea se numără şi Adormirea Maicii Domnului, o sărbătoare pentru care trebuie să existe multă pregătire prin post și rugăciuni. 

Dacă pentru mulți perioada postului înseamnă rostirea cât mai multor rugăciuni sau abținerea de la relaţiile intime între parteneri, Părintele Arsenie Boca a mărturisit cum ar trebuie să fie ţinut postul de fiecare creştin în parte. 

Părintele Arsenie Boca despre postul Sfintei Marii. Ce trebuie să facă toate femeile 

Părintele Arsenie Boca mărturisea că postim în primul rând pentru că și Iisus a postit și este pildă de viață pentru noi, însă trebuie să postim și pentru înfrânarea trupului, pentru sustinerea minții spre Dumnezeu și pentru apropie­rea de Duhul Sfant, care ne sfintește și ne descoperă calea spre mântuire. 

„Postul şi rugăciunea sunt două mijloace prin care curăţim firea de patimi. Toţi oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu şi-au smerit sufletul cu rugăciune şi post. Şi Iisus a postit 40 de zile, punând postul începătura a vestirii Împărăţiei lui Dumnezeu, deşi lui nu-i trebuia, nefiind pătimaş.”, spunea Părintele Arsenie Boca. 

Una dintre cele mai cunoscute și importante învățături ale lui Arsenie Boca se adresează femeilor, care trebuie să se abțină de la relații intime cu soțul în perioada Postului Sfintei Marii. „Dacă vreţi să aveţi copii curaţi, să aveţi împreunare cu bărbatul numai marţi şi joi. Pentru că celelalte sunt zile oprite; să nu fiţi băuţi. Odată ce ai rămas gravidă să nu mai ai împreunare cu bărbatul. Nici cât timp alăptezi.”, spunea Arsenie Boca. 

Ce credea Arsenie Boca despre Postul Sfintei Marii 

„Postul este o luptă aspră cu însuşi trupul tău. Dacă birui, bine îţi va fi, iar dacă nu, să ştii că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curăţească trupul până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet. Şi nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post trupul se face unealtă duhului rău. La sfârşitul veacului (şi pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”, spunea Arsenie Boca despre Postul Sfintei Marii. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.