Bărbat dat dispărut marți în Masivul Retezat, găsit decedat miercuri de salvamontiști

0
150

Bărbatul de 58 de ani, care s-a rătăcit în urmă cu o zi în Masivul Retezat, a fost găsit decedat, miercuri, de echipele Salvamont trimise în căutarea lui, în zona Porţile Închise, într-un loc abrupt şi stâncos. 

„Victima a căzut într-o zonă abruptă, cu pereţi de piatră, aproape o sută de metri. Apreciem că decesul turistului a fost unul instantaneu”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Bărbatul se îndrepta, marţi după-amiază, spre Lacul Bucura şi a ieşit de pe traseul marcat spunându-le celor doi copii ai săi, care îl însoţeau, că se va deplasa pe o scurtătură. Pentru că nu a ajuns la locul de campare de la Lacul Bucura, rudele sale au cerut ajutorul salvamontiştilor. 

Aceştia şi-au început misiunea marţi după-amiază şi au continuat aproape toată noaptea, căutările echipelor de la punctele de permanenţă Pietrele, Bucura şi Poiana Pelegii desfăşurându-se în căldarea superioară a Văii Galeş. Operaţiunea a fost reluată miercuri dimineaţa, salvamontiştii folosindu-se inclusiv de o dronă pe care o au în dotare. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.