Avertisment pentru românii care au credit la bancă: Dobânzile vor crește

0
186

Amânarea cu 9 luni a plății ratelor nu este o măsură pe care să o faci dacă poți să-ți plătești ratele, deoarece la final trebuie plătite ratele și dobânda acumultată, o facilitate fiind doar la beneficiarii programului Prima Casă și Noua Casă la care dobânda nu se capitalizează, a atenționat miercuri Ministrul de Finanțe.

 „Cel mai bine este să-ți plătești ratele dacă poți și, dacă se poate, să găsești o trecere la dobândă fixă pentru perioada următoare, pentru că dobânzile vor mai crește, nu mă ascund să spun lucrul ăsta.”, a declarat miercuri Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, la finalul ședinței de Guvern.

Acesta a anunțat că Guvernul a adoptat miercuri normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței 90/2022 privind amânarea ratelor, iarb după publicarea acestora în Monitorul oficial persoanele fizice și juridice vor putea opta pentru această soluție dacă au probleme.

Ministrul de Finanțe a atenționat și luna trecută că amânarea ratelor înseamnă că la final vei plăti mai mult, sfătuind ca soluția să fie aleasă doar de cei care chiar nu pot să-și mai plătească ratele în această perioadă.

„Orice amânare la plata ratelor înseamnă că la final vei plăti ce ai amânat plus dobânda care s-a acumulat pe perioada respectivă, deci vei plăti mai mult indiferent de nivelul dobânzii”, a declarat luna trecută ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, întrebat care ar fi capcanele Ordonanței privind amânarea cu 9 luni de la plata ratelor bancare pentru firme și persoane fizice.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei