Alertă! Crește numărul de cazuri de îmbolnăviri Covid-19. Manager de spital: Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii

0
177

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a declarat că valul 6 al pandemiei de COVID-19 afectează în special copiii, dar şi persoanele peste 60 de ani care suferă de diverse afecțiuni.

Medicul a precizat că în toamnă se aşteaptă la o creştere a cazurilor de Covid. Cristian Oancea a arătat că în Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara majoritatea pacienţilor internaţi în zona roşie au vârsta mai mică de doi ani.

“Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numără printre persoanele internate şi pacienti de 30 şi 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit puţin prea repede. Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protecţie şi dezinfecţia mâinilor continuă să fie în prim plan. De asemenea, autoizolarea este şi ea esenţială pentru a reduce creşterea numărului de cazuri de COVID 19. Trebuie să fim foarte atenţi la simptome, să ţinem în permanenţă legătura cu medicul de familie şi, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, manager la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara, conform news.ro.

În Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş sunt internaţi, în acest moment, 38 de pacienţi, dintre care doi sunt în secţia de Anestezie Terapie Intensivă. 9 dintre pacienţi sunt copii cu vârstele între 2 luni şi 9 ani. 

 

Sursa: Libertatea Zilei