Începe Electric Castle 2022. Pregătiri intense ale forțelor de ordine

0
185

Începe Electric Castle, ediția cu numărul opt. Festivalul de muzică electronică are loc la castelul Banffy de la Bonțida, Cluj.

Miercuri, 13 iulie 2022, la prânz, este startul celor 5 zile cu muzică indie, rock, hip hop, dub sau dance, lângă unul dintre cele mai spectaculoase castele nobiliare din Transilvania. 250.000 de oameni din toate colțurile lumii sunt așteptați la Bonțida.

Headliners sunt Twenty One Pilots, Gorillaz, Disclosure, Peggy Gou sau Editors, însă poți găsi hidden gems precum Altin Gun (o trupă olandeză de rock psihedelic care re-interpretează muzica tradițională turcească) sau Mdou Moctar, un muzician tuareg cu o chitară electrică incredibilă. Găsești aici line-up-ul de la EC8.

Pentru desfășurarea în siguranță a festivalului Electric Castle, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va acționa, zilnic, cu peste 250 de polițiști.

„Vor fi prezente efective din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, prevenire și celelalte structuri de suport. Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca va acționa permanent pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive”, transmite IGPR.

De asemenea, în această perioadă, fluidizarea traficului rutier va fi asigurată de polițiști, atât în perimetrul festivalului, cât și pe principalele artere din județ.

Pentru îndeplinirea acestor măsuri și având în vedere că organizatorii anunță un număr mai mare de participanți față de ultima ediție, vor fi prezente echipaje de poliție rutieră din cadrul Poliției Române.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj vor asigura climatul de ordine și siguranță publică în special în trenurile de călători care duc spre festival.

Vor fi prezenți și câinii special antrenați în detectarea și semnalarea materialelor explozive, precum și a substanțelor psihoactive.

Pentru a evita aglomerația sau posibilele ambuteiaje, vă recomandăm să utilizați mijloacele de transport în comun, care au fost suplimentate în această perioadă.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.