Ciolacu, despre taxa de solidaritate: Îmi menţin părerea. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem

0
205

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, la Buzău, că îşi menţine părerea despre taxa de solidaritate că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem, a mai spus el, precizând că în Germania există o astfel de taxă.

”Îmi menţin părerea, cel puţin la taxa de solidaritate, că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem. Nu am inventat-o eu, Marcel Ciolacu, sau echipele PSD, dimpotrivă. Noi am încercat să vedem cum o putem uniformiza legislativ. Ea există în Germania, am crezut că domnul preşedinte e mai apropiat de sistemul german şi ar accepta mai uşor, dar există şi alte soluţii”, a spus Marcel Ciolacu. 

El a adăugat: ”Nu este luată o decizie, ne-am uitat la alte economii, nu are rost să intrăm în detaliu pe ceva ce nu s-a decis în acest moment”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu consideră că ar fi optimă, de dorit sau că ar aduce rezultate taxa de solidaritate pentru companii.

„Această chestiune cu taxa de solidaritate s-a mai discutat şi mi-am exprimat opinia. Personal nu consider că ar fi optimă sau de dorit sau că ar aduce rezultate”, a declarat şeful statului, întrebat marţi după vizita la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Buzău, cum i s-ar părea introducerea taxei de solidaritate pentru companii, prin modificarea Codului fiscal. 

 

Sursa: Libertatea Zilei