Marius Budăi: Angajatorii din mediul privat pot majora salariile cu 200 de lei

0
239

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a susținut că patronii pot acorda angajaților o mărire de salariu de 200 de lei, care nu va fi taxată de către stat. Social-democratul a făcut această afirmație întrebat fiind când le va veni rândul și angajaților din mediul privat să primească măriri de salariu. Asta în contextul în care tocmai a fost votată o majorare salarială pentru mai multe categorii de bugetari.

 „Este o măsură pe care deja am luat-o ţinând cont de ceea am spus în programul ”Sprijin pentru România” şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziţia mediului privat acolo unde îşi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor, dar nici să creăm o obligaţie şi nici să mai taxeze statul această sumă pentru că traversăm o situaţie nu tocmai fericită.

 (Angajatorii) vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angaţilor pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”, a declarat Marius Budăi la Antena 3, potrivit News.ro.

Sâmbătă, Budăi a anunțat și modificarea Codului Muncii pentru a include două directive europene.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.