Ministrul Mediului, anunț important: Românii care vor face asta ar putea ajunge la închisoare

0
360

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că a fost depusă prima plângere penală care se referă la infracțiunea de îngropare de deșeuri, o faptă care odată cu modificările aduse de Guvern prin ordonanță de urgență nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani.

„Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri, pentru că până acum îngroparea de deșeuri se sancționa contravențional. Guvernul a modificat legislația prin ordonanță de urgență și am incriminat fapta de îngropare de deșeuri, respectiv incendierea de deșeuri și incendierea de diverse obiecte care ar fi trebuit să fie depozitate ca deșeuri în diverse locuri special amenajate autorizate, motiv pentru care de acum încolo aceste fapte nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani”, a explicat ministrul Mediului.

El a menționat că este vorba despre un caz din Sectorul 3 al Capitalei.

„Săptămâna trecută am avut primul caz sesizat de cetățeni, în Sectorul 3, într-o locație unde cantități semnificative de deșeuri au fost îngropate, acoperite cu pământ. S-a sancționat contravențional funcționarea neautorizată a unei instalații de sortare de deșeuri și, în paralel, se constituie acest dosar penal pe numele celor care au procedat la îngroparea acestor deșeuri, faptă, cum am spus, sancționată de acum încolo cu închisoare de la 3 la 5 ani”, a continuat Tanczos Barna.

Întrebat dacă se va pedepsi cu închisoarea și incendierea miriștilor, oficialul a adăugat:

„Incendierea miriștilor se sancționează în continuare contravențional. Incendierea deșeurilor se sancționează penal. Pentru incendierea miriștilor se poate aplica o amendă contravențională de până la 10.000 de lei”, conform b1tv.ro

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.