PSD: USR inventează vinovăţii imaginare ale PSD pentru a abate atenţia de la scandalul vaccinurilor

0
225

Social-democraţii au transmis că, în încercarea de a abate atenţia publică de la scandalul achiziţiei de vaccinuri, USR comite erori impardonabile de interpretare juridică, acuzând PSD că încearcă să modifice legislaţia privind Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în favoarea preşedintelui acestei instituţii.

USR insinuează că modificările susţinute de PSD ar putea influenţa procesul acestuia, oferindu-i o lege penală mai favorabilă.

 „Din incompetenţă sau cu premeditare, USR comite o gravă eroare! Amendamentele propuse de PSD în Senat, pentru modificarea Codului Administrativ în secţiunea privind AEP, nu modifică legislaţia penală (Codul Penal sau alte prevederi penale din legi speciale). Deci nu are cum să apară o lege penală mai favorabilă preşedintelui AEP! Prin urmare se aplică principiul neretroactivităţii legii, ceea ce înseamnă că amendamentele propuse vor dispune doar pentru viitor. Aşadar procesul preşedintelui AEP se va judeca în continuare după legislaţia AEP existentă la momentul comiterii faptei”, arată PSD, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugat că „USR a pierdut încă o bună ocazie să tacă!”

„Cei care se erijau în mari apărători şi cunoscători ai legislaţiei dovedesc carenţe grave de cunoştinţe juridice. O altă ipocrizie a USR este că proiectul de lege atacat a fost votat, alături de celelalte partide şi de către un senator USR”, mai susţine sursa menţionată.

USR a acuzat că PSD şi PNL au vrut să-l scape de închisoare pe şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Florin Mituleţu-Buică, acuzat de procurori de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, după ce a demis abuziv doi directori şi a angajat alţi 18, fără concurs.

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a plenului Camerei Deputaţilor şi, doar după ce USR a atras atenţia asupra lui, a fost mutat spre finalul ordinii de zi. USR a cerut, în Comitetul liderilor, retrimiterea proiectului la comisii, spre a fi rediscutat, dar solicitarea a fost respinsă.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.