Descindere DNA Timişoara în biroul viceprimarului Ruben Laţcău

0
225

Procurorii DNA Timişoara au descins, vineri, în biroul viceprimarului municipiului Timişoara, Ruben Laţcău (USR). Acţiunea ar putea avea loc în legătură cu situaţia societăţii de termoficare Colterm pentru care Primaria Timişoara nu a achiziţionat certificatele de emisii de gaze cu efect de seră al doilea an consecutiv.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la  sediul unei instituţii publice situate în municipiul Timişoara”, a transmis, vinerim, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit news.ro, vineri, procurorii DNA Timişoara au intrat în biroul viceprimarului municipiului Timişoara, Ruben Laţcău (USR). Cel mai probabil, este vorba despre neachiziţionarea, de către Primăria Timişoara, pentru al doilea an consecutiv, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru societatea de termoficare Colterm, din Timişoara.

Recent, administratorul judiciar al companiei Colterm, aflată în insolvenţă, a avertizat conducerea Primăriei Timişoara, că dacă până la data de 30 aprilie a.c. nu se achiziţionează aceste certificate, compania va intra în faliment.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara, la rândul lor, au precizat că este obligaţia Colterm, nu a Primăriei Timişoara de a achiziţiona aceste certificate, deşi municiplaitatea este unic actionar al Colterm.

Societatea de Termoficare Colterm are datorii de peste 300 milioane de lei la furnizori, la care se adaugă o amendă, încasată în anul 2021, de 21 milioane de euro, pentru neachiziţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.