Lovitură pentru Rusia: Marea Britanie oferă Ucrainei 6.000 de rachete

0
267

Marea Britanie va furniza Ucrainei 6000 de rachete în scop defensiv și 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană. Mai mult decât atât, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că va oferi 4,1 milioane de lire sterline pentru BBC World Service în scopul combaterii dezinformării.

De asemenea, Boris Johnson a spus că se așteaptă ca summitul NATO să deblocheze un ajutor suplimentar pentru Ucraina pentru a se proteja împotriva amenințărilor chimice, nucleare, biologice și radiologice, potrivit Reuters, preluat de Digi24.

„Riscăm să fie stinsă în Europa şi în lume”

Premierul britanic a adăugat că Regatul Unit va colabora cu aliaţii pentru a intensifica sprijinul militar şi economic acordat Ucrainei, întărindu-i apărarea pe măsură ce schimbă cursul acestei lupte.

 „La o lună de la această criză, comunitatea internaţională se confruntă cu o alegere. Putem menţine aprinsă flacăra libertăţii în Ucraina sau riscăm să fie stinsă în Europa şi în lume”, a spus Boris Johnson.

Pachetul oferită de Marea Britanie include 6.000 de rachete şi 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană, totalul rachetelor ridicându-se la 10.000.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.