Novak Djokovici revine în fruntea clasamentului ATP

0
523

Tenismenul sârb Novak Djokovici a revenit în fruntea clasamentului ATP după trei săptămâni, deşi nu poate participa la turneele americane de la Indian Wells şi Miami, deoarece este nevaccinat.

El a profitat de pierderea unor puncte de către fostul lider, Daniil Medvedev, care a coborât pe locul 2, dar şi de eliminarea timpurie a rusului, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells. Djokovici are 8.465 de puncte, iar Medvedev, 8.445, potrivit site-ului ATP.

Novak Djokovici a cedat poziţia de lider ATP la 28 februarie, când rusul a devenit în premieră numărul 1 mondial. Sârbul începe luni săptămâna cu numărul 362 în fruntea ierarhiei jucătorilor de tenis profesionişti, un record.

După ce a jucat finala de la Indian Wells, pierdută în faţa lui Taylor Fritz, spaniolul Rafael Nadal a urcat o poziţie, până pe locul 3, cu 7.715 puncte, coborându-l pe germanul Alexander Zverev pe locul 4, cu 7.025.

Şi rusul Andrei Rublev a urcat o poziţie, până pe locul 6, cu 5.040 de puncte, după ce a atins faza semifinalelor la Indian Wells şi după grecul Stefanos Tsitsipas, locul 5, cu 6.055 de puncte.

Italianul Matteo Berretini a coborât un loc, până pe 7, cu 3.875 de puncte.

Campionul din deşerul californian, americanul Taylor Fritz, a urcat 12 poziţii şi a intrat în premieră în Top 10 mondial, pe locul 8, cu 3.875 de puncte.

Ierarhia primilor zece jucători este completată de norvegianul Casper Ruud, locul 9, cu 3.825 de puncte, în coborâre o poziţie, şi de canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 10, cu 3.768 puncte, de asemenea în coborâre o poziţie.

Jucătorul român cel mai bine clasat la simplu este Marius Copil, pe locul 257, în urcare trei poziţii faţă de ierarhia precedentă.

Sursa: Libertatea Zilei