Criză sanitară în Ucraina! OMS trimite echipamente medicale, truse de traumatolgie și materiale chirurgicale

0
331

În Ucraina vor fi trimise echipamente medicale, inclusiv truse de traumatologie, pentru ca sistemul de sănătate care se confruntă cu lipsuri din acest punct de vedere, să fie susținut, a transmis, luni Organizația Mondială a Sănătății, scrie Reuters.

Lanțurile de aprovizionare au fost grav întrerupte, operațiunile militare fac dificilă accesarea stocurilor medicale, iar stocurile de medicamente sunt epuizate, în timp ce spitalele se luptă să îngrijească bolnavii și răniții, potrivit OMS. „Numărul estimat al persoanelor afectate în Ucraina este acum de 18 milioane, dintre care 6,7 milioane sunt strămutate. Aproape 3 milioane de oameni au fugit din țară”.

OMS a colaborat cu mai mulți parteneri pentru a atenua lipsa de echipamente și medicamente esențiale, cum ar fi oxigen și insulina, materiale chirurgicale, anestezice și truse de transfuzie.

Echipamentele care vor fi trimise în Ucraina includ tuburi de oxigen, generatoare electrice, defibrilatoare, monitoare, medicamente pentru anestezie, săruri de rehidratare și bandaje.

Potrivit OMS, proviziile sunt distribuite în coordonare cu Ministerul Sănătății al Ucrainei, susținut de un centru de sprijin din Polonia. „În zilele și săptămânile următoare Ucraina va primi constant materiale medicale, ca parte a unui efort de a asigura accesul oamenilor la medicamentele esențiale și la îngrijire medicală”, a adăugat OMS.

Organizația a condamnat atacurile asupra distribuitorilor de servicii medicale, spunând că a verificat 31 de astfel de atacuri de la momentul invaziei. Acestea au dus la 12 decese și 34 de răniți. Dintre aceștia, doi morți și opt răniți au fost angajați din sectorul medical.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.