Un oficial rus amenință dur: Europenii vor plăti pentru sancțiunile asupra Rusiei

0
371

Viaceslav Volodin, liderul Dumei de Stat din Rusia, a avertizat că sancțiunile europene asupra Rusiei vor aduce numeroase costuri pentru companiile și cetățenii din Uniunea Europeană și de acestea vor profita SUA.

„Evident, prin promovarea de sancțiuni împotriva furnizării ruse de energie, Washingtonul vrea să ocupe piața europeană. Procentul de petrol american livrat în Europa este de 8%, iar cel de gaze de 6%. Creșterea prețurilor la energie este în planul SUA. Toate costurile vor fi suportate pe viitor de statele UE, care vor fi nevoite să cumpere combustibil fosil de la SUA, la un preț mai mare. Totul cade pe umerii companiilor și cetățenilor europeni”, a scris Volodin pe Telegram, potrivit Interfax.

În prezent, Rusia este un exportator uriaș de petrol și gaze naturale către UE, cu cote de piață de 45%, respectiv 27%, în timp ce SUA avertizează Europa să nu mai importe energie de la ruși, un pas dezavantajos pentru Europa însăși, a spus Volodin.

Dincolo de acest aspect, prin obligarea companiilor străine să sancționeze Rusia, SUA și autoritățile UE lovesc în afacerile tuturor, a mai precizat Volodin.

Odată ce pleci de pe piața rusească, vei reveni cu greu și lucrul ăsta a fost demonstrat în 2014, a avertizat oficialul rus.

„Este extrem de important pentru guvern și Duma de Stat să găsească soluții pentru păstrarea locurilor de muncă ale oamenilor, după plecarea companiilor străine. Aici am putea avea o abordare foarte diferită”, a spus Volodin.

Andrei Turchak, secretarul Consiliului General al partidului Rusia Unită, a propus ca bunurile de manufactură ale companiilor străine care decid să plece din Rusia, în urma invaziei Ucrainei, să fie naționalizate.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.