O nouă tranşă de vaccin Pfizer a ajuns în România

0
415

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Pfizer BioNTech a sosit în ţară, fiind vorba despre peste 17.500 de doze care vor ajunge la Centrul regional de la Braşov.

„O nouă tranşă de vaccin, ce constă în 17.550 doze destinate populaţiei eligibile 12+, de la compania Pfizer BioNTech, au ajuns astăzi pe aeroportul din Otopeni, urmând a fi distribuite la Centrul regional de depozitare Braşov. Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a arătat, luni, CNCAV.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 19.494.509 doze destinate populaţiei eligibile 12+ produse de compania Pfizer BioNTech, iar 12.776.224 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.