Iohannis, după ședința CSAT: Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor. Rusia este agresorul

0
466

Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă de la ora 12.20, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc în contextul în care joi dimineață Rusia a atacat Ucraina.

„Din păcate, în acestă dimineață Rusia a ales calea complet ilegală a violenței împoriva unui stat suveran Rusia a răsouns cu rachete care lovesc orașele ucrainene. Astăzi, Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor. Rusia este agresorul și întreaga planetă vede asta. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși criza e cea diplomatică.

Dragi români, vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. Statutul de membru NATO, parteneriatul cu SUA constituie o umbrelă de securitate extrem de solidaritate. Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat joi în zori o operaţiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii” din estul țării. Au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.