Când vor fi eliminate toate restricțiile din România? Ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre normalitatea dinaintea pandemiei de coronavirus

0
278

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, că renunțarea la restricții este condiționată de numărul persoanelor internate la ATI. Totodată, el a precizat că în primăvară am putea să revenim la normalitate.

„Și noi o să facem asta (renunțarea la o parte din restricții n.r), doar că așteptăm să scadă numărul de infectări la ATI. Noi avem încă 1.100 de persoane internate la ATI, Danemarca are 50 de persoane ( la ATI n.r)”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Întrebat când preconizează că vor fi eliminate restricțiile din România, ministrul a răspuns:

 „Nu pot să vă spun data pentru că deocamdată, cu toate că a scăzut numărul de persoane internate în spital și mă aștept ca în una-două zile să scădem sub 10.000 de persoane internate. Am intrat pe trend descrescător și la infectări și la spital”.

Ministrul susține că pandemia de Covid-19 s-ar putea termina în primăvară.

„Purtarea măștii nu este o restricție. O restricție este dacă nu ai voie să faci ceva. Sper să fim la finalul pandemiei și începând cu această primăvară să intrăm într-o viață normală”, a declarat ministrul Sănătății.

Sursa: Mediafax