Ultima oră! Afirmațiile Gabrielei Firea cu privire la creșterea vârstei de pensionare

0
438

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a făcut o serie de precizări cu privire la creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Într-o postare pe Facebook, Firea spune că proiectul de lege nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare, sancțiune cu care PSD nu este de acord.

„Câteva rânduri despre creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul. O spun rāspicat : NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt. Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva! PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea!”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

În schimb, interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială.

Miercuri, premierul Nicolae Ciucă a ținut să precizeze, la începutul ședinței de guvern, că Executivul nu își va asuma un proiect privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Precizarea premierului vine după ce liderii PNL au discutat marți, în ședința partidului, să susțină proiectul elaborat anul trecut de guvernul Cîțu, trimis în Parlament, care prevede posibilitatea ca o persoană să rămână opțional în câmpul muncii până la 70 de ani.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.