STB a publicat anunț de angajare pentru șoferi de autobuze

0
251

Directorul STB, Adrian Criț, a declarat, luni, că pe site-ul companiei a fost publicat un anunț de angajare pentru șoferi de autobuze, în contextul grevei care continuă de joi. El a spus că cine nu se prezintă la muncă trei zile consecutiv va avea contractul de muncă desfăcut. Criț a vorbit despre câteva mii de angajați care vor fi vizați de o cercetare disciplinară, dar subliniat că se va face o analiză de la caz la caz.

„Am notificat toți angajații cu privire la sarcinile de serviciu, am formulat plângeri penale contra celor care au declanșat greva ilegală.

Aplicăm tot ce e scris în Codul Muncii contra angajaților care nu și-au îndeplinit sarcina de serviciu. Se fac listele cu persoanele care au încălcat contractul colectiv de muncă, situația trebuie remediată. Cine nu e prezent la muncă trei zile consecutiv va avea contractul de muncă desfăcut. Ne dorim personal de calitate, vom fi mai duri în selecția personalului. Salariile în STB sunt motivante.

Sunt mii de angajați, nu spun că vor pleca toți. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu o fac eu. Se va analiza caz cu caz. Sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la muncă. După ce se vor verifica se fac comisii de analize, se notifică angajații și facem ce scrie în contract.

Azi am publicat pe site-ul STB anunț de angajare pentru șoferi de autobuze. Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării și protestează fără să aibă nicio dorință.

Se dorește doar demisia mea. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili pentru neplata salariilor.

Forma de protest cum e precizată în decizia tribunalului e ilegală. De cinci zile se încalcă legea. Salariații care doresc să iasă pe traseu sunt amenințați. Le mulțumesc celor care au ieșit pe traseu.

O să discut cu șefii de autobaze și de depouri. Caracatița din această instituție trebuie să fie stârpită. Împreună putem oferi condiții mai bune de transport călătorilor.

Azi am sunat la 112. Va exista dosar deschis și pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu acele mitinguri. Cum ne protejăm la nuntă, botez, așa trebuie să respectăm legea cu toții peste tot”, a declarat, luni, Adrian Criț.

Sursa: Mediafax