Simona Halep a părăsit Australian Open

0
396

Simona Halep a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Melbourne de sportiva franceză Alize Cornet (61 WTA), în 3 seturi, cu 6-4, 3-6, 6-4, după 2 ore și 35 de minute de joc. După acest meci Simona Halep va ieși din top 20 WTA.

 A fost al nouălea meci disputat de Simona Halep anul acesta, și primul pe care l-a pierdut. Pentru calificarea în optimi, ea a obținut 207.000 de euro și 240 de puncte în clasamentul mondial feminin.

Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Australian open este finala, jucată în 2018.

Halep a început bine partida cu un game câștigat la 15 și cu 3 mingi de break, nefructificate, în gameul-ul 3. A urmat un schimb de break-uri, din care cel al româncei, la zero.

La 3-4, cele două au mai făcut odată schimb de „amabilități”, cedându-și reciproc serviciul, însă la 4-5 pentru Cornet, franceza și-a procurat rapid 3 mingi de set contra serviciu, din care a valorificat-o pe cea de a doua, câștigând primul act.

Asta, în ciuda faptului că a făcut 4 duble greșeli, iar din punct de vedere statistic nu a performat decât foarte puțin mai bine decât Halep, cu un plus evident la jocul la fileu, unde a urcat de 6 ori, câștigând tot atâtea mingi.

Actul secund a fost un carusel emoțional pentru fanii lui Halep, până la 3-3 setul înregistrând 4 break-uri. După ce românca a început câștigând primul game pe serviciul francezei, le-a cedat imediat pe următoarele 3, ducând scorul la 1-3 pentru Cornet.

În game-ul imediat următor, franceza a avut șansa de a duce scorul la 1-4, însă Halep a făcut 3 mingi consecutive și implict break-ul, pentru 2-3.

Fosta lideră mondială și-a ridicat apoi brusc nivelul de joc, a profitat de cele 16 erori neforțate ale lui Cornet, dar și de alte 4 duble la serviciu și a legat 5 game-uri consecutive, câștigând setul cu 6-3 și ducând meciul în decisiv.

În mod oarecum atipic pentru desfășurarea jocului în primele două seturi, decisivul nu a înregistrat nici un break până la 3-3, iar prima minge de break a fost a apărut abia în game-ul 6, după ce până atunci cele două jucătoare își procuraseră 19 astfel de șanse.

La 3-3, Simona Halep și-a cedat pentru prima dată serviciul, franceza având un break avans și prima șansă de a-și asigura calificarea, după ce l-a consolidat ducând scorul la 3-5.

Dramatismul meciului a crescut în intensitate la 15-40 pentru Cornet, care a avut două mingi de meci, însă Simona Halep, vizibil afectată fizic din cauza efortului intens și a căldurii, a salvat game-ul oferindu-și șansa de a face rebreak-ul și de a reveni în meci.

Șansă pe care nu a reușit însă să o fructifice, Alize Cornet valorificându-și serviciul și calificându-se pentru prima dată în carieră, la 32 de ani, într-un sfert de finală la un Grand Slam.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.