Prinţul Andrew, cercetat pentru agresiuni sexuale asupra unei minore, s-a retras de pe reţelele de socializare

0
324

Prinţul Andrew, cercetat în Statele Unite pentru agresiuni sexuale asupra unei minore, s-a retras miercuri de pe reţelele de socializare.

Retragerea sa vine la câteva zile după ce i-au fost retrase titlurile militare de către mama sa, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Contul de Twitter oficial al Ducelui de York (@TheDukeofYork) este acum doar o pagină albă însoţită de mesajul „Acest cont nu mai există”. Nici contul său de YouTube nu mai este activ, în timp ce pagina de Facebook nu mai este actualizată din ianuarie 2020 iar Instagramul este un cont privat.

Al doilea fiu al reginei Elizabeth a II-a a rămas fără titlurile militare şi patronajul asociaţiilor a doua zi după refuzul justiţiei americane de a clasa plângerea în civil care îl acuză de agresiuni sexuale asupra unei minore. 

Retras din viaţa publică, Ducele de York nu mai foloseşte oficial apelativul „Alteţă regală”.  

Site-ul oficial al monarhiei britanice (royal.uk), care s-a distanţa de prinţ, a fost modificat de asemenea aşa încât să sublinieze retragerea titlurilor militare şi a patronajelor, în timp ce angajamentele sale oficiale făcute în numele suveranei sunt enumerate la timpul trecut. 

În cadrul unei vizite la un muzeu din Londra miercuri, prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, nu a făcut niciun comentariu când a fost întrebat despre susţinerea unchiului său. 

Potrivit BBC, o placă ce marca inaugurarea unui comisariat de Poliţie de către prinţul Andrew la Torquay (sud-vestul Angliei) a fost de asemenea retrasă ca urmare a plângerii unui cetăţean. 

Prinţul Andrew este cercetat într-un proces civil la New York pentru abuzuri sexuale asupra Virginiei Giuffre, o victimă a miliardarului american Jeffrey Epstein, fapte pe care le-a contestat mereu. 

 

Sursa: Libertatea Zilei