Filmul tragediei din București: Cu ce viteză conducea polițistul care a lovit mortal o fată de 13 ani?

0
480

Un polițist a provocat o adevărată tragedie, joi, în Capitală. Agentul se pare că ar fi circulat cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră. Acesta avea permisul de conducere preschimbat în UK.

Potrivit Digi24, polițistul de 30 de ani nu se afla într-o misiune în timp ce a produs accidentul. Una dintre copile a murit, iar cealaltă este la spital cu fractură la gambă.

Poliția Capitalei mai precizează faptul că agentul a obținut permisul de conducere în România în anul 2012, dar l-a preschimbat în Marea Britanie în anul 2016.

„Bărbatul a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România.  În anul 2016, bărbatul și-a preschimbat permisul în Marea Britanie. Având în vedere Convenția de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, conform Poliției Capitalei.

Accidentul a avut loc joi, în jurul prânzului. Două fete mergeau către școală în momentul în care o autospecială de poliție le-a lovit din plin. Mașina avea girofarul pornit, dar nu și sirenele la momentul impactului. Agentul a lovit cu mașina cele două copile, una dintre ele murind, iar cealaltă fiind grav accidentată.

Impactul a fost atât de mare încât cele două fetițe au fost aruncate la aproximativ 50 de metri distanță. La 112 au fost primite 9 apeluri. Primul a fost dat de polițist. Două echipaje SMURD au fost trimise de urgență în zonă.

Martorii confirmă că mașina de Poliție avea semnalele luminoase pornite, dar acuză faptul că șoferul circula cu viteză și că agentul a fost favorizat de colegi.

De cealaltă parte, Poliția spune că agentul de 30 de ani care era la volan, care avea mai bine de cinci ani vechime în instituție, a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost zero.

 

Sursa: Libertatea Zilei