Vești bune! A patra doză de vaccin anti-COVID ar putea să nu fie necesară

0
227

Necesitatea unei a patra doze de vaccin împotriva COVID-19 a fost pusă la îndoială de autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, care spune că, în prezent, nu există date care să susţină această abordare, transmite Reuters.

„În timp ce utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgenţă, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, a declarat Marco Cavaleri, şeful diviziei de Strategia Vaccinurilor la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), într-o conferinţă de presă.

Cavaleri şi-a exprimat îngrijorarea că o strategie de a administra un rapel la fiecare patru luni prezintă riscul de a supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor şi de a duce la oboseală în rândul populaţiei.

Oficialul EMA a mai spus că sunt necesare mai multe date despre tulpina Omicron şi o mai bună înţelegere a evoluţiei valului actual pentru a decide dacă este necesar un vaccin specific pentru această variantă.

„Este important să existe o discuţie bună în jurul alegerii compoziţiei vaccinului pentru a ne asigura că avem o strategie care nu este doar reactivă… şi să încercăm să venim cu o abordare care să fie potrivită pentru a preveni o nouă tulpină a coronavirusului”, a subliniat Marco Cavaleri.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.