Cânt vor intra școlile din București în format online. Avertismentul ministrului Educației

0
356

Ministrul Educației a vorbit despre modul și mai ales situațiile în care elevii vor trece în online. Potrivit informațiilor furnizate de Sorin Cîmpeanu, în cazul în care, în București, se depășește incidența de 3 la mie, școlile care au o rată de vaccinare mai mică de 60% vor trece în sistem online.

Totuși, Sorin Cîmpeanu a anunțat că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar de săptămâna viitoare, în cazul în care incidența din București ar depăși 3 la mie.

În România, există școli în care s-au vaccinat peste 60% din membrii personalului, dar există și unități de învățământ în care rata de vaccinare în rândul personalului este de 10%. În trecut, Sorin Cîmpeanu s-a declarat dezamăgit de cifrele din urmă, precizând că vor exista discuții cu privire la eventuale măsuri în aceste situații.

 „După regulile în vigoare, dacă în Bucureşti va fi o incidenţă de peste 3 la mie, acele 54 – 55 de şcoli care nu vor avea rata de vaccinare, vineri, de 60% vor trebui să treacă, din păcate, în online”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Deși există școli în care rata de vaccinare este de 10%, în România avem și unități de învățământ unde rata de imunizare a depăsit 60%.

„Dacă am impus acea condiţie de minim 60%, printre alte motive – principalul motiv este conştiinţa cadrului didactic – dar printre alte motive, sunt convins că a contribuit şi această rată de vaccinare minimă de 60% pentru a putea funcţiona cu prezenţă fizică. Avem 14.000 de şcoli şi grădiniţe în care rata de vaccinare este de peste 60%”, a mai precizat ministrul.

Din totalul elevilor s-au vaccinat aproximativ 40%, datele arătând că în rândul acestora, până în prezent, s-au imunizat 456.000 de elevi.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.