Atenție maximă! Au fost descoperite două noi simptome ale Omicron. La ce trebuie să fim atenți

0
421

Simptomele normale de coronavirus sunt deja cunoscute în toată lumea: tuse continuă, febră și pierderea mirosului și a gustului. Totuși, de la apariția variantei Omicron, simptomele de infectare sunt altele.

Având în vedere că numărul persoanelor infectate cu Omicron e în creștere, e important ca oamenii să acorde o atenție sporită acestei variante a coronavirusului. Potrivit Healthline, Omicron atacă enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2, care se găsește în părți ale ochilor, cum ar fi retina și celulele care căptușesc albul ochiului și pleoapa).

Acest lucru se poate întâmpla în aproximativ două zile de la contractarea Omicron. Conform Asociației Academiei Americane de Dermatologie, căderea părului este un simptom comun al Covid-19. Acest lucru se întâmplă pentru că mai multe fire de păr intră în faza de „vărsare” după ce o persoană a făcut febră.

Acest lucru este mai probabil să se întâmple spre sfârșitul infecției.

Potrivit datelor recente, Omicron provoacă boli mai ușoare decât varianta Delta, în special la cei care sunt vaccinați. Toată lumea ar trebui să fie conștientă de principalele simptome: tuse, pierderea gustului și a mirosului și febră.

Cu toate acestea, experții din întreaga lume au identificat acum opt simptome specifice ale variantei Omicron.

Acestea sunt dureri în gât, nas care curge, oboseală, strănut, dureri de spate, dureri de cap, transpirații nocturne și dureri musculare.

Aceste simptome pot apărea la două zile după expunerea la varianta Omicron.

Profesorul Tim Spector, om de știință din spatele aplicației de urmărire a simptomelor Zoe, a descris simptomele Omicron ca fiind mai asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite.

Aceasta înseamnă că este mult mai ușor să nu-ți dai seama dacă ești infectat cu Omicron, profesorul Spector avertizând că persoanele care prezintă simptome asemănătoare răcelii trebuie să facă un test Covid-19 pentru a afla dacă sunt sau nu infectate.

 

Sursa: Mediafax