Se răcește vremea. Anunțul meteorologilor

0
257

Temperaturile actuale sun neobișnuite pentru această perioadă din an. Meteorologii spun că de la începutul anului, în fiecare zi s-au înregistrat temperaturi record pentru această perioadă.

Joi, vremea împarte țara în două, în jumătatea nordică este iarnă, în timp ce în sud temperaturile ajung la maxime de 18 grade Celsius.

De altfel, și miercuri au fost peste 17 grade Celsius, și nu doar în sud, ci și la Sibiu, Botoșani, Bacău, unde maxima termică a trecut chiar de această valoare.

De vineri însă, temperaturile scad în toată țară. Nu vor fi mai mult de 8 grade Celsius.

Meteorologii spun că încă de joi vremea începe să se răcească în vest, nord și centru, iar pe râuri e pericol de inundații.

Noaptea vor fi precipitații pe arii extinse, va ninge la munte, în Banat, Crișana, vor fi precipitații mixte în Oltenia și Muntenia. Singura zonă unde va ploua va fi Dobrogea, unde temperaturile vor fi mai ridicate.

În weekend, vremea va fi închisă în toate regiunile, sâmbătă vor predomina ploile, dar la munte va continua să ningă. Meteorologii se așteaptă la strat de zăpadă consistent.

Duminică vor fi precipitații mixte în mare parte din țară, în timp ce în Dobrogea vor fi ploi și temperaturi de 11 – 12 grade Celsius.

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor rămâne normale pentru această perioadă. Totodată, până spre finalul lunii maximele nu vor depăși 6 grade Celsius.

 

Sursa: Libertatea Zilei