Mare atenție! Cum se bea corect apa sfințită de la Bobotează și ce greșeli nu trebuie să facem

0
282

În data de 6 ianuarie 2022, creștin ortodocșii sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. Cu această ocazie, se împarte apa sfințită în toată țara, pe care românii o consumă în restul anului. Credincioșii trebuie să știe când se bea apa sfințită și mai ales ce greșeli pot face atunci când iau Agheasma.

Bobotează reprezintă Botezul Mântuitorului în apele Iordanului, de către Sfântul Ioan Botezătorul, ce se sărbătorește o zi mai târziu, în data de 7 ianuarie.

În dimineața zilei de Bobotează, credincioșii merg la biserică încă de la primele ore, pentru a putea fi siguri că vor prinde o sticlă de apă sfințită.

Cum se bea corect apa sfințită de Bobotează

Agheasma Mare sau apa sfințită de Bobotează se bea pe tot parcursul anului. Aceasta trebuie să fie consumată după anumite condiții specifice. Iată și programul slujbelor de Bobotează de la Catedrala Patriarhală din București.

Apa sfințită se bea dimineața, pe stomacul gol, înainte să ia Anafură. Dacă este ziua de împărtășanie, Agheasma se va lua după împărtășanie și nu înainte.

Agheasma de la Bobotează se mai consumă cu precădere și în primele opt zile de la sărbătoare, sau până la data de 14 ianuarie, la  Odovania Praznicului.

Mai mult decât atât, Agheasma se poate consuma și în zilele de post, în zilele de sărbătoare și în zilele de ajunare. Ea trebuie să fie băută dis de dimineață, înainte de masă.

Agheasma mare se folosește și pentru stropitul caselor, gospodăriilor, animalelor.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.