Vicepremierul Grindeanu, despre certificatul Covid: ”Parlamentul e în vacanţă”

0
270

Vicepremierul Sorin Grindeanu susține că este adeptul introducerii obligativităţii certificatului verde COVID la locul de muncă, însă nu poate să spună când se va aplica această măsură.

”Vă spun o părere personală: eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate”, a afirmat Sorin Grindeanu duminică, conform Digi.ro.

Întrebat când anume va fi adoptat un act normativ care să reglementeze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă, Grindeanu a răspuns: ”Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri (…) în acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e foarte important, că trebuie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente”.

„Eu am un singur vot, sunt şi deputat şi pot să votez. Da, mi-aş dori să existe acest (certificat – n.r.)”, a adăugat viceprim-ministrul social-democrat.

Grindeanu respinge ideea conform căreia actul normativ care să impună obligativitatea certificatului verde a fost amânat de teama alegătorilor care nu sunt de acord cu implementarea acestei măsuri.

„Nu poate să vorbească PSD-ul de o teamă din partea unui bazin electoral. PSD-ul este cel mai mare partid din România şi a fost tot timpul în aceşti 30 de ani. Ştiţi, dacă vorbeam doar din punct de vedere electoral, probabil că era bine să nu intrăm la guvernare şi să-i lăsăm să se ducă până la capăt. Nu! Am luat decizii curajoase, cum trebuie să fie şi altele care sunt convins că vor fi luate în 2022”, argumentează Grindeanu.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.